Cardea Cardea

Wij zijn op zoek naar een:

Jeugdzorgwerker C- Jeugdhulp op school (22 uur)

Inleiding
Als Jeugdzorgwerker C van Cardea ben je werkzaam op de Leidse Buitenschool , een cluster 4 school in Katwijk. Omgaan met allerlei verschillende kinderen en hun verschillende gedrag: daarin zijn de leerkrachten van de Leidse Buitenschool en medewerkers in gespecialiseerd. Als een leerkracht niet goed weet wat hij of zij kan doen om een kind te helpen denkt ook het zorgteam (gedragswetenschapper en intern begeleider) van de school mee. Soms blijven er vragen waarop niet meteen een antwoord is. Dan komt JOS in beeld: Jeugdhulp op School. Een team van Cardea wordt dan betrokken. Samen met ouders, leerkracht en zorgteam wordt onderzocht naar de betekenis van bepaald gedrag, op weg naar een gezamenlijke beeldvorming en daarop aansluitend een aanpak voor het kind. De JOS heeft eventueel ook een rol in de uitvoering van de aanpak.

Wat houdt het project JOS in?
Als jeugdzorgwerker binnen een JOS traject voer je gesprekken met verschillende betrokkenen rondom een kind. Het gaat dan om ouders/verzorgers, de leerkracht van het kind, collega’s van Cardea, anderen die betrokken zijn bij het kind/gezin (denk aan voetbaltrainer of andere hulpverlener). Samen gaan we op zoek naar de mogelijke betekenis van het gedrag van het kind. Die betekenis is de sleutel tot de oplossing. Aan de hand daarvan bedenken we een aanpak, deze aanpak wordt in een plan gegoten.
Jeugdhulp op school draagt bij aan het tijdig oppikken van signalen aan een kind, zodat voorkomen wordt dat signalen problemen worden, of problemen erger. Daarnaast leert onderwijs van zorg en zorg van onderwijs. Er ontstaat meer kennis over gedrag en draagt bij aan beter duiden van gedrag om tot een goede aanpak te komen. Liever adequaat reageren, dan achteraf repareren. Jeugdhulp op school is ingezet om uitval van school en thuiszitten terug te dringen.

Wat ga je doen?
Ter versterking van het bestaande JOS team is Cardea nu op zoek naar iemand die van aanpakken weet. We zoeken een jeugdzorgwerker die zich concreet met de aanpak en coaching kan bezig houden. Deze functie moet eigenlijk in samenspraak met team en school nog vorm gegeven worden. Naast een gedegen beeldvorming zoeken we iemand die klaar kan staan voor alle hectiek binnen de school. Zodra een kind in beeld komt voor een JOS traject, is er vaak ook al direct iets nodig op de aanpak of in de stabilisatie van bepaald gedrag. Dus : ‘hands on’. Belangrijk is er dat gauw geschakeld kan worden, in goede afstemming met de leerkracht of het zorgteam. Inzet kan 1-op-1 begeleiding zijn of op groepsniveau. In de klas, of buiten de klas. Alles ter ondersteuning of ontlasting van de leerkracht en/of van een kind. Ondertussen draag je bij aan de beeldvorming rondom een kind. De jeugdzorgwerker C kan ook ingezet worden voor de kinderen waarbij de beeldvorming helder is, maar er handen nodig zijn voor de uitvoering van de aanpak. Samen met je JOS collega’s sta je klaar voor alle vragen van het school team en bedenk je samen wat je kan bieden vanuit JOS. Als jeugdzorgwerker sluit je aan bij de belevingswereld van het kind, onderzoek je hoe het kind tegen het leven en zichzelf aan kijkt en kom je dus samen met het kind tot inzicht.
Als onderdeel van je professionalisering neem je deel aan het teamoverleg/casuïstiek, intervisie en individuele werkbegeleiding.

Onze wensen:

  • Je beschikt over een afgeronde en relevante HBO opleiding.
  • Je bent geregistreerd of je kan je registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
  • Je bent overtuigd van de kracht van systeemgericht werken.
  • Je hebt een duidelijke visie op hoe onderwijs en zorg elkaar kunnen versterken ten behoeve van de ontwikkeling van deze doelgroep.
  • Je beschikt over verschillende coaching strategieën.
  • Je hebt kennis over verschillende methodische benaderingen zoals; systeemgericht, vraaggericht, traumasensitief en oplossingsgericht werken.
  • Je bent doortastend, nieuwsgierig en je hebt een open blik.
  • Je hebt binnen het team een positieve, kritische en innovatieve inbreng.

Wat bieden we jou?
Aanstelling in de functie geschiedt voor de periode van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
De functie wordt ingeschaald als jeugdzorgwerker C, schaal 8 (min € 2808,78, max € 4171,02 bruto per maand obv 36 uur)
Kijk voor onze overige arbeidsvoorwaarden op de werkbijwebsite.

Het opvragen van referenties inclusief het onderwerp grensoverschrijdend gedrag maakt onderdeel van de selectieprocedure.

Nadere informatie:
Wil je nog wat meer informatie over deze functie dan kan je contact opnemen met Stephanie van den Helder; teammanager bij Cardea (06-21310264) of Anneriet Schoonebeek ; gedragswetenschapper bij Cardea (06-40280562)

Interesse?
Gaat dit over jou en wil je meteen solliciteren? Stuur dan je reactie naar e.groenewegen@cardea.nl of solliciteer rechtstreeks via onze website.

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Vacaturetype:

Jeugdzorgwerker

Aantal uur:

20-24 uur

Vakgebied:

Jeugdzorgwerker C

Sluitingsdatum:

30-04-2024

Startdatum:

In overleg

Locatie:

Katwijk

Bedrijfspagina:

http://www.cardea.nl

Kantooradres:

Elisabethhof 23 2353 EW 2353 EW Leiderdorp

Locatie: