Cardea

Wij zijn op zoek naar een:

Jeugdzorgwerker A- Ambulante spoedhulp/Families First

Zie jij crisis als een kans om verandering te bewerkstellingen en patronen te doorbreken? Hou jij van afwisselend werk, ben je flexibel en kun je met een professionele en kritische blik een snelle inschatting maken?  

Solliciteer dan bij Ambulante Spoedhulp/Families First. 

Hoe gaan we te werk? 
Cardea werkt met de methodieken ‘Families First’ (FF) en ‘Ambulante Spoedhulp’ (ASH). Dit zijn vormen van hulp voor gezinnen die een crisis of spoedeisende situatie ervaren, waarbij in sommige gevallen een acute uithuisplaatsing dreigt. Het doel is dat de ouders weer grip krijgen op de opvoeding en de gezinsleden met elkaar verder kunnen, de veiligheid voor alle gezinsleden is in kaart gebracht en een eventuele uithuisplaatsing wordt voorkomen. 
Daarnaast geef je advies zodat vervolg hulpverlening hiermee verder kan. 

De hulp is kortdurend (4 weken) en intensief (gemiddeld 4x per week) en vindt plaats bij het gezin thuis. Je bent gemiddeld 2 uur per dag binnen het gezin met een caseload van maximaal 2 gezinnen. We werken volgens 3 fases, waarbij het werken aan doelen en verandering en het zicht krijgen op de thuissituatie elkaar afwisselen. 

De hulp verloopt in de volgende drie fases: 

  • Fase 1: herstel van de rust en veiligheid in het gezin en het opbouwen van een samenwerkingsrelatie. De hulpverlener brengt samen met betrokkenen de gewenste situatie, de doelen, de zorgen en de krachten in kaart. Daarna gaan ze aan de slag om te voorkomen dat de situatie verder uit de hand loopt. 
  • Fase 2: de gestelde doelen worden omgezet in werkbare afspraken. In deze fase is het vergroten en stabiliseren van de veiligheid, het aanleren van ontbrekende vaardigheden en het activeren en versterken van het sociale netwerk rond het gezin erg belangrijk. 
  • Fase 3: in de laatste fase bouwen we dit verder uit en kijken we of er behoefte is aan vervolghulp. 

Hoe ziet je werkweek eruit? 
Je caseload bestaat uit twee gezinnen. Tijdens het traject plan je samen met het gezin de afspraken. Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken, dus ook in de avond of soms in het weekend, in overleg met het gezin en met het oog op de hulpvragen die er liggen. Als je een FF traject doet spreek je tijdens de eerste week van het traject ook in het weekend met het gezin af. Je draait een aantal keer per jaar een FF traject.  

Je werkt met de gezinnen en hun netwerk aan een stijgende lijn middels verschillende interventies en onderhoudt daarnaast contact met de aanmelder. Je krijgt om de week werkbegeleiding van een gedragswetenschapper om de casuïstiek en je eigen handelen te bespreken. Ook is er een casuïstiek bespreking met collega’s in de vergaderingen die bij ons op dinsdagochtend zijn.  Daarnaast spreek je af met een groep vaste collega’s (je buddy groepje) voor informeel collegiaal overleg zodat je gezond aan het werk blijft. 

De functie vraagt en biedt flexibiliteit om je agenda zelf in te delen. Zo kunnen de uren die je werkt verspreid worden over 4 of 5 werkdagen.  

Buiten kantoortijden en in het weekend kan het gezin gebruik maken van de bereikbaarheidstelefoon. Deze bereikbaarheidsdienst rouleert binnen het team en heb je eens per 8 weken. Na een jaar werken draai je mee in deze poule.  

Onze wensen

  • Je beschikt over een afgeronde en relevante HBO opleiding. 
  • Je bent geregistreerd of kan je registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. (SKJ) 
  • Je bent een doortastende, flexibele en stressbestendige persoonlijkheid. 
  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring binnen de jeugdhulpverlening. 
  • Je werkt zorgvuldig, planmatig en hebt affiniteit met het werken in crisissituaties. 
  • Je vindt het leuk om met beide methodieken aan de slag te gaan en deze mede verder te ontwikkelen. 
  • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken, veelal in overleg met het gezin. 
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto. 
  • Je bent woonachtig in of nabij het werkgebied Zuid Holland Noord (Leiden, Alphen aan den Rijn, Hillegom, Katwijk). 

Verder is van belang
Aanstelling in de functie geschiedt voor de periode van een jaar met uitzicht op verlenging.
De functie is ingeschaald als Jeugdzorgwerker A in schaal 10 (min. €3310,84, max. €4973,88 bruto per maand obv 36 uur) en vergoeding bereikbaarheidsdienst. Kijk voor onze overige arbeidsvoorwaarden op werken bij Cardea.

Het opvragen van referenties inclusief het onderwerp grensoverschrijdend gedrag maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. 

Je hebt de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen middels het volgen van cursussen of trainingen. Zo volg je na aanvang van de functie de 6 daagse basistraining Families First inclusief Ambulante Spoedhulp. In deze functie ontwikkel jij je in alle facetten van ontwikkeling en opvoeding van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. 

Nadere informatie: 
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sonja Steetskamp of Bart Lauran via telefoonnummer: 071-7113543. 

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Avond
Dag
Weekend

Vacaturetype:

Ambulant Hulpverlener

Aantal uur:

32 uur

Vakgebied:

Jeugdzorgwerker A

Sluitingsdatum:

13-05-2024

Startdatum:

In overleg

Locatie:

Leiden/Leiderdorp

Bedrijfspagina:

http://www.cardea.nl

Kantooradres:

Elisabethhof 23 2353 EW 2353 EW Leiderdorp

Locatie: