Cardea

Wij zijn op zoek naar een:

Jeugdzorgwerker C - Crisisopvang 12+

 

Waar ga je werken?
Cardea is een organisatie voor specialistische jeugd- en opvoedhulp in de regio Holland Rijnland en Haaglanden. Cardea biedt ambulante hulp, dagbehandeling, 24-uurs-zorg en trainingen aan jeugdigen tussen 0-23 jaar en gezinnen die te maken hebben met complexe opgroei- en opvoedvragen “Samen werken aan een kansrijke toekomst voor ieder kind”. Ieder kind verdient het om zich goed te kunnen ontwikkelen. Als deze ontwikkeling wordt bedreigd door opgroei-, opvoed- of psychische problemen, bieden wij specialistische hulp. Wij werken hierbij altijd samen met het kind, de ouder(s) en belangrijke personen in hun omgeving. Ons doel is dat zij weer vertrouwen hebben in een kansrijke toekomst.Dat is onze missie. Daar gaan we voor en daar staan we voor Samen, professioneel en oprecht Dit zijn de kernwaarden van waaruit we werken en waarop we aanspreekbaar zijn. Kernwaarden die uitdrukken dat we het belangrijk vinden dat de kinderen en ouders die hulp bij ons krijgen zich gehoord, gezien en gesteund weten en de hulp krijgen die nodig is om zelf weer tot oplossingen te komen.

De Crisisopvang 12+ is een 24 uurs voorziening voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die in een crisissituatie verkeren. Een tijdelijke plaatsing in de crisisopvang kan helpen om tot rust te komen en te bekijken hoe verder te gaan en wat is er nodig voor een vervolgplek.  Bij plaatsing binnen de crisisopvang wordt er regelmatig samen gewerkt met Ambulante Spoedhulp om plaatsing binnen de crisisopvang zo kort mogelijk te houden. 

Wie ben jij? 
Wij zoeken een stressbestendige medewerker die de vaardigheden beheerst om acuut te kunnen handelen in situaties wanneer dit verwacht wordt. Als Jeugdzorgwerker C wordt ga je naast het groepswerken ook individuele trajecten begeleiden. Hierbij wordt gedacht aan individuele gesprekken met jongeren, hun ouders en het onderhouden van contacten met plaatsende organisaties en derden. Wanneer je als jeugdzorgwerker werkzaam bent binnen de crisisopvang, werk je samen in een multidisciplinair team; denkend aan je naaste collega's op de opvang, gedragswetenschappers, ambulante collega's maar ook diverse ketenpartners zoals GGZ, Jeugd- en gezinsteam, Jeugd Bescherming West, Ipse de Bruggen, Horizon (pleegzorg) ed. 

Wat ga je doen?
Als jeugdzorgwerker C ben je verantwoordelijk voor de samenstelling van de jongeren middels het screenen van aanmeldingen en intakegesprekken. Dit zodat de veiligheid van de jongeren die geplaatst worden op de crisisopvang, maar ook van degene die al woonachtig zijn op de opvang, blijft gewaarborgd. Je begeleidt jongeren in het groepsleven, maar ook in hun zelfstandigheid en ADL. Je moet kunnen afstemmen en inspelen op de behoeftes en vermogens van de jongeren in een crisis. Daarnaast moet je het overzicht kunnen bewaken van de trajecten en bespreekbaar maken met collega's en ketenpartners. 

Wat breng jij mee?  

  • Je beschikt over een relevante afgeronde HBO opleiding
  • Je bent deskundig op het gebied van ontwikkelingsstoornissen bij jongeren van 12 t/m 18 jaar
  • Je hebt affiniteit met jeugdigen van 12 t/m 18 jaar
  • Je hebt een professionele houding naar ouders
  • Je bent een teamwerker
  • Je hebt ervaring en affiniteit met het uitvoeren van ambulante taken
  • Je bent in het bezit van een SKJ-registratie (of je kunt je registreren)

Wat bieden we jou?

  • Een dynamische omgeving in een boeiende sector
  • Bijdragen aan een maatschappelijk belang
  • Een leuke en uitdagende functie
  • Betrokken collega’s en een hecht team
  • Een uitdagende functie die is ingedeeld in salarisschaal 8 (min. € 2808,78, max. € 4171,02  bruto per maand obv 36 uur) 
  • Een flexibele en ontwikkelingsgerichte werkomgeving
  • Een aanstelling voor de duur van een jaar met de intentie tot verlenging.

Voor al onze overige arbeidsvoorwaarden kun je kijken op werken bij cardea. 

Doen?  
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de collega's van de crisisopvang op telefoonnummer: 06-14971204.
We kijken uit naar jouw reactie en ontvangen deze graag zo spoedig mogelijk via de sollicitatiebutton op onze vacaturepagina of op het volgende emaildres: e.groenewegen@cardea.nl 

 Het inwinnen van referenties en een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van onze werving- en selectieprocedure. 

 

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Avond
Dag
Nacht
Weekend
Wisselende diensten

Vacaturetype:

Pedagogisch Medewerker

Aantal uur:

32-36 uur

Vakgebied:

Jeugdzorgwerker C

Sluitingsdatum:

30-04-2024

Startdatum:

In overleg

Locatie:

Hazerswoude

Bedrijfspagina:

http://www.cardea.nl

Kantooradres:

Elisabethhof 23 2353 EW 2353 EW Leiderdorp

Locatie: